Bruk av stordata i offentlig forvaltning – ny rapport

bigdata2Sammen med Vivento leverte vi før jul en rapport til Kommunal- og moderniseringsdepartementet hvor vi redegjør for utbredelsen av stordata i norsk offentlig forvaltning, etter at vi fikk i oppdrag å kartlegge dette. I rapporten ser vi også nærmere på flere eksempler fra andre land hvor stordata er tatt i bruk i forvaltningen, og hvilke erfaringer man har hatt med dette. Vi går vi også inn på hva som er nyttepotensialet for stordata, og hva som er hindre og forutsetninger for å utløse disse nytteeffektene.

Det å ta i bruk stordata på bred basis i forvaltningen handler om gevinstrealisering av desennier med digitalisering – intet mindre. Men det vil være mange utfordringer. Dette er en rapport som må leses av alle i offentlig sektor som er interessert i neste generasjon IT-bruk: www.regjeringen.no/contentassets/7a30f56668634d8c96ad660f92ffd508/stordata.pdf

Om Gjermund Lanestedt

Management- og strategikonsulent, tidligere i selskaper som Guide, Scandpower, Teleplan og A-2. Fra august 2015 rådgiver i Agenda Kaupang. Forfatter av mange artikler og kronikker om digital transformasjon, prosjektledelse og innovasjon. Og en bok om teknologibasert innovasjon i offentlig sektor.
Dette innlegget ble publisert i Gevinstrealisering, Innovasjon, IT-politikk, Samarbeid og styring i det offentlige, Ute i verden og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s