IKT-samordning i kommunesektoren

abstract three dimensional representation of cyberspace and the internet

KS’ Hovedstyre valgte 18. september å følge de råd administrasjonen hadde kommet med, basert på den rapport jeg og mine kollegaer skrev i våres (se annet oppslag). Med dette fortsetter og videreutvikles satsingen på IKT-samordning i kommunesektoren. Det betyr at KommIT-programmet nedlegges, og at satsingen legges inn og forsterkes i KS’ linjeaktivitet. Utviklingsoppgavene organiseres tettere med det interessepolitiske arbeidet. Dette er i samsvar med vår analyse av hva som etter vårt – og de fleste av våre intervjuobjekters – syn var den beste organisatoriske løsningen, og i samsvar med behovet for enda større fokus på kommunesektorens digitaliseringsutfordringer i KS’ posisjoner og møte med statsforvaltningen.

I løpet av høsten vil det også etableres et eget råd for digitalisering (ikke til å forveksle med det digitaliseringsrådet Regjeringen har valgt å etablere for å vurdere statlige IT-prosjekter under 750 mill. kr), med representanter fra kommuner og fylkeskommuner – og som skal støtte KS i arbeidet og bidra til forankring av prioriteringer og valg på utviklingssiden. Også dette i tråd med våre anbefalinger.

Se også KS nettsider om saken

Reklamer

Om Gjermund Lanestedt

Management- og strategikonsulent, tidligere i selskaper som Guide, Scandpower, Teleplan og A-2. Fra august 2015 tilknyttet Agenda Kaupang som rådgiver. Forfatter av mange artikler og kronikker om IT og innovasjon. Og en bok om teknologibasert innovasjon i offentlig sektor.
Dette innlegget ble publisert i IT-politikk, Samarbeid og styring i det offentlige og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s