Digital forvaltning

Regjeringen har lagt fram sin digitaliseringsstrategi for offentlig sektor. Dette synes jeg er et godt og viktig dokument, og som også mange nettmedier og bloggere ser ut til å anerkjenne som et viktig IT-politisk skritt. Se bl.a. Paul Chaffey, Abelia i http://paulchaffey.blogspot.com/2012/04/en-digital-statsforvaltning.html.

Det er imidlertid viktig å se digitaliseringen av offentlig sektor som et deltema og en delstrategi innen IKT-politikken. Jeg synes å øyne en viss forvirring rundt dette i mange innlegg på nettet etter at fornyingsministeren og statsministeren la fram Digitaliseringsstrategien for to dager siden. En del synes å tro at dette er det hele – og kommer med kritikk for at Regjeringens IT-politikk kun handler om selvbetjeningsløsninger i det offentlige.

Saken er at Regjeringen først senere i år lanserer Digital agenda, som vil være en strategi for IKT og verdiskapning – dvs der samfunnsperspektivet ut over hvordan offentlig sektor (dvs først og fremst statsforvaltningen) skal fungere i en digital tid også tas med. Med andre ord hva Regjeringen har tenkt å gjøre innenfor områder som er mer knyttet til digitaliseringens økonomiske og samfunnsmessige potensial.

Reklamer

Om Gjermund Lanestedt

Management- og strategikonsulent, tidligere i selskaper som Guide, Scandpower, Teleplan og A-2. Fra august 2015 tilknyttet Agenda Kaupang som rådgiver. Forfatter av mange artikler og kronikker om IT og innovasjon. Og en bok om teknologibasert innovasjon i offentlig sektor.
Dette innlegget ble publisert i IT-politikk og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s