Sommerinnovasjon

Nei, jeg har ikke skrevet feil i tittelen på dette innlegget. Det er ikke sommerens invasjon av badegjester til strendene eller rare insekter på soverommet i kjelleretasjen. Det er en sommer-fasiliterende innovasjon fra vår regjering jeg snakker om. Eller rettere sagt, fra Departementenes Servicesenter (DSS). De har lagt til rette for at «folk i farta» kan holde seg orientert. For nå får vi endelig regjeringen.no på godt leselig format på våre mobildingser. Sidene dukker opp på min HTC-mobil i aldeles utmerket og lesbar form – selv-tilpassende mobilens beskrankninger. Løsningen er utviklet av Departementenes Servicesenter (DSS) og Making Waves. Og selvsagt har DSS vært flinke og laget den som fri programvare, og har gjort den tigjengelig på CodeResort som åpen kildekode. Riktig så flinke er guttene og jentene ved DSS.

  Regjeringen.no på mobilen

 

Dette har jeg faktisk ventet på i flere år. Nå kan jeg ligge på stranden i Hellas, ved svømmebassenget mens barna prøver å få meg med på ball-leker i vannet, eller ved siden av engangsgrillen på Sognsvann og sjekke hva Regjeringen har fore. Det eneste problemet er vel at heller ikke Regjeringen har særlig mye fore nettopp når sommervarmen setter inn og roen senker seg over landet.

Reklamer

Om Gjermund Lanestedt

Management- og strategikonsulent, tidligere i selskaper som Guide, Scandpower, Teleplan og A-2. Fra august 2015 tilknyttet Agenda Kaupang som rådgiver. Forfatter av mange artikler og kronikker om IT og innovasjon. Og en bok om teknologibasert innovasjon i offentlig sektor.
Dette innlegget ble publisert i Nye applikasjoner. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s